Kvalitetni SEO backlinkovi Srbija

Top 3 jezera Italija koje morate posetiti

Sa više od 1500 jezera šriom Italije, od severa do juga, tri jezera se posebno ističu svojom lepotom.
Top 3 jezera Italija koje morate posetiti
21 Jul 2022
2 pregleda

Iako su jezera locirana na severu često i najposećenija, ona svojom specifičnoću, geografskim položajem i lepotom, privlače pažnju sve većeg broja turista. Tako je, na primer, jezero Komo najdublje jezero u Italiji sa dubinom od 410 metara, dok je jezero Garda najveće po površini – prostire se na čak 370 km2. Jezero Mađore se nalazi na granici sa Švajcarskom i predstavlja drugo po veličini jezero u Italiji.


Jezero Mađore – Lago Maggiore jezero na granici


Ukoliko krenemo od samog severa, putovanje jezerima možemo započeti na samoj granici Italije i Švajcarske gde je smešteno jezero Mađore. Ovo jezero je drugo po veličini jezero u Italiji, a najveće u južnom delu Švajcarske. Ovo ledničko jezero svoju lepotu skriva u gradovima koji su locirani du# njegove yapadne obale, a dobra železnička veza sa Milano i neposredna blizina aerodroma omogućava dobru saobraćajnu vezu. Putovanje na jezero Mađore nudi uživanje u prelepe suptropske bašte, ali i netradicionalni zoološki vrtovi u kojima možete izabrati:


- Posetu Vili Palavicino (Vila Pallavicino) sa svojim veličanstvenim parkom, finim zoološkim vrtom i malom kolekcijom životinja u kavezima,
- Vožnju safari parkom,
- Posetu bio-parku za očuvanje divljih životinja u neposrednoj blizini safari parka.


Jedinstveno i neponovljivo iskustvo koje pruža jezero Mađore idealno je za porodice sa decom, a za potpuni užitak preporučujemo plovidbu jezerom do tri Boromejska ostrva smeštena na središtu jezera. Jezero Mađore okružuju prelepe planine, a svako od tri Boromejskih ostrva pruža uvid u jedinstvenu lepotu velelepnih palata, egzotičnog rastinja i malih ribarskih kućica.


Jezero Komo – Lago di Como najpoznatije jezero Italije


Kako se krećemo ka jugu, putovanje na jezero Komo zavređuje posebnu pažnju. Drugo po veličini, Komo je najpoznatije jezero u Italiji, mesto gde je nastao raj za poznate i bogate. Još od davnih vremena, kada je Plinije sagradio svoju vilu na istočnoj obali jezera, Komo je započeo svoju priču. Specifičnog oblika (slovo Y), jezero Komo krije grad Belađo u svom centru a u samom gradu po kome jezero nosi ime, smešten je nekadašnji rimski grad čije su glavne atrakcije romantička katedrala i žičara koja pruža neverovatan pogled na jezero i Alpe. Biljke koje okružuju samo jezero i pejzaži sa svećem nalaze se na listi najslikovitijih predela na jezeru Komo što ukazuje da nikako ne smete zaobići Vrtove Karlote u Tremecu i Vile Monastero u Vareni.


Jezero Garda – najveće jezero Italije idealno za ljubitelje sportova na vodi


Po lepoti gotovo jednako lepo kao jezero Komo, jezero Garda predstavlja najveće jezero Italije i najpoznatije mesto za brojne sportove na vodi. Ljubitelji sportova na vodi će obavezno posetiti Torbole, jer ovo malo mesto na severu Garde nudi neke od najtraženijih atrakcija na vodi – jedrenje na dasci i kajting. Ljubitelji planina mogu uživati u penjanju žičarom do vrha Monte Baldo, šetati se stazama duž grebena i uživati u botaničkoj bašti alpskih biljaka. Izdvojite vreme za otkrivanje malih mesta smeštenih iznad jezera, a za ljubitelje kupanja i uživanja u suncu i vodi, najbolje plaže na ovom jezeru smeštene su u njegovom južnom delu. Jezero Garda je idealno mesto za porodice upravo zbog pristupačnih plaža, brojnih kampova i odmarališta, ali i tematskih parkova koji su posebno interesantni najmlađima: Gardaland, Gardaland Sea Life i Canevaworld. Obilazak Garde završite posetom zamku u Sirmioneu, najjužnijem delu jezera.