Kvalitetni SEO backlinkovi Srbija

Recite zbogom celulitu Kako lipoliza deluje na celulit.

Jedan od najčešćih problema sa kojima se suočavaju i žene i muškarci, jeste celulit.
Recite zbogom celulitu Kako lipoliza deluje na celulit.
21 Jul 2022
3 pregleda

Celulit predstavlja skupinu masti koje se talože na vezivnom tkivu ispod kože, a najčešće se pojavljuju na butinama, stomaku i zadnjici. Zbog specifičnosti nataloženih masti, koža pogođena celulitom izgleda naborano, na njoj se prepoznaju udubljenja. Iako je celulit više kozmetički problem koji je moguće otkloniti adekvatnim tretmanom (npr. adekvatnom ishranom, vežbanjem, masažama), višak masti koji se taloži ispod površine kože često je posledica upravo nezdrave ishrane, ali i stresa, poremećaja hormona. Celulit u kombinaciji sa viškom masti, predstavlja pravu osnovu za tretman lipolize.


Šta je lipoliza i kako deluje na celulit?


Lipoliza je nehirurški tretman koji se primenjuje sa ciljem topljenja lokalizovanih masnih naslaga, najčešće na buitinama, zadnjici i stomaku. Zbog svoje specifičnosti, lipoliza  se izvodi korišćenjem tankih iglica i ubrizgavanjem liplitika u lokalizovane masne naslage uzrokujući razgradnju masnih naslaga, odnosno njihovo topljenje.


S obzirom na postojanje viška masnih naslaga i delovanje tretmana lipolize na konkretno područje, masne ćelije koje se jednom tretiraju, zajedno sa celulitom nestaju. Upravo iz tog razloga lipoliza se koristi kao efikasno sredstvo u borbi protiv celulita na stomaku, nogama i zadnjici. Lipoliza omogućava zatezanje stomaka, nogu i zadnjice jer delovanje lipolitika utiče na eliminisanje masnih naslaga i celulita.


Lipoliza je idealna metoda u borbi protiv viška masti i celulita za osobe koje se nalaze u početnom stadijumu taloženja viška masti, a koje se ne mogu otkloniti promenom načina života. Zato je potrebno reagovati na vreme.


Zašto je lipoliza dobra i koji su rezultati?


Imajući u vidu da je suština lipolize primena lipolitika, njihovo delovanje usmereno je ka brzom delovanju u pravcu regeneracije metabolizma i podsticanja cirkulacije, što je osnova uspešne borbe protiv celulita i smanjenje obima. Nakon tretmana, tretirane regije su vidno zategnutije i čvršće, ali i oblikovanije. Ipak, za uspešno ostvarene rezultate potrebno je tretman lipolize često ponoviti kako bi se celulit u potpunosti eliminisao, najčešće u intervalima od po tri nedelje, a period ponavljanja zavisi od regije koja se tretira i nataloženih masnih naslaga.

Da bi lipoliza bila uspešna, a celulit nestao, potrebno je...


Imajući u vidu da je borba protiv celulita i viška masnih naslaga često naporna i zahteva dodatna odricanja, uspeh može biti zagarantovan samo ako se pridržavate zdravih navika. To podrazumeva da će lipoliza eliminisati višak masnih naslaga i celulita ukoliko:


- izbegavate konzumiranje alkohola;
- bavite se sportom;
- prilagodite ishranu svojim potrebama;
- pijete puno tečnosti (2-3 l vode) i ostanete hidrirani.