Kvalitetni SEO backlinkovi Srbija

Nova godina u Zagrebu, Sarajevu i Ohridu

Božićni i novogodišnji praznici su idealno vreme za opuštanje i predstavljaju pravu priliku za putovanje i uživanje u prazničnoj atmosferi.
Nova godina u Zagrebu, Sarajevu i Ohridu
28 Mart 2023
0 pregleda

Odaberite doček Nove godine i vreme da provedete praznike u Zagrebu, Sarajevu ili Ohridu i istovremeno osetite čari praznika na drugačiji način. Zagreb, Sarajevo i Ohrid ne samo da nude dobar provod, već i veliki broj atrakcija i zanimljivosti koje možete za vreme svog putovanja videti. Ako se odlučite za putovanje u vreme praznika, naoružajte se dobrim raspoloženjem, željom da steknete nova iskustva i doživite praznike na jedan, potpuno nov način.


Advent u Zagrebu i novogodišnji praznici

Advent u Zagrebu treba biti na vrhu liste kada planirate putovanja za praznike. Glavni grad Hrvatske, Zagreb, već tri puta je proglašen za najbolju destinaciju za putovanje u vreme božićnih praznika. Iz tog razloga, grad Zagreb svake godine nastoji da unapredi svoju ponudu tokom praznika i za to je zaslužan čuveni Advent u Zagrebu. U vreme praznika, grad oživljava uz ljupke zvuke zvona i božićne klasike koji se čuju po celom gradu. Tada Zagreb postaje zemlja zimske čarolije i čuda.


Prednost Adventa u Zagrebu jeste i to što se iz godine u godinu podstiče društveno odgovorno ponašanje, promoviše se značaj odgovornog odnosa prema životnoj sredini kroz reciklažu a istovremeno se brine o dostupnosti atrakcija osobama sa invaliditetom. Advent u Zagrebu dodatno upotpunjuje ledeni park koji se nalazi na Trgu kralja Tomislava, koji se u vreme novogodišnjih i božićnih praznika pretvara u veliko klizalište. U parku Tuđmanac nalazi se veliki panoramski točak koji pruža neverovatan pogled na grad, a u parku Zrinjevac tokom praznika svih 220 platana biva ukrašeno šarenim lampicama uz odgovarajuću umetničku predstavu.


Za romantične duše, šetnja duž Štrosmajerovog šetališta pruža uživanje u pogledu na šarmantne drvene kolibe dok se miris toplih tradicionalnih jela širi vazduhom. Šetajte, jedite, igrajte i ispunite svoje srce pravim božićnim duhom, a zatim zabavu nastavite na nekom od mnogobrojnih trgova i uživajte u njihovoj predstavi praznika.


Sarajevska Nova godina po meraku

Okružen planinama, a ipak tako živopisan, glavni grad Bosne i Hercegovine, Sarajevo, poznat je po velikom broju zanimljivosti, atrakcija i burnoj prošlosti. Bilo da obilazite džamije, probate ukuse bosanskih specijaliteta ili otkrivate neobične sarajevske atrakcije nemoguće je da vam bude dosadno u ovom fascinantnom gradu.


Sarajevo priča i posebnu priču meraklija i sevdaha, zbog čega je doček Nove godine u Sarajevu posebno popularan. Vatrometi, žurke i nezaboravan provod uz obilje hrane i pića su ono što Sarajevo čini istim, ali su srdačne i gostprimljive Sarajlije te koji daju pečat nezaboravnom provodu za praznike. Ako se umesto klasične žurke ili zabave odlučite da provedete novogodišnju noć u Sarajevu na nekom od gradskih trgova, nećete se pokajati jer su na svim trgovima grada uvek organizovani muzički koncerti sa obaveznim vatrometom u ponoć.


Ipak, ne morate se zaustaviti na dočeku Nove godine u Sarajevu. Dočekajte Novu godinu na obližnjim planinama, Bjelašnici ili Jahorini i uživajte u zimskoj idili savršene zabave po Vašoj meri.


Ukoliko Vam se Sarajevo dopadne i želite da budete sigurni da ćete se ovde ponovo vratiti, legenda kaže da ako popijete vodu sa Sebilj fontane, uvek ćete je piti. Čak i ako to ne planirate kultni status fontane kao jedne od najpoznatijih znamenitosti Sarajeva u kombinaciji sa njenom lokacijom na živahnom trgu Baščaršije obavezno je mesto za obilazak.


Nova godina u Ohridu

Jedinstveno mesto na jugu Makedonije, čuveno po brojnim crkvama i prelepom jezeru na kome se nalazi, Ohrid je specifičan po mnogo čemu. Jedna od tih specifičnosti jeste i praznična atmosfera koja njime vlada. Ukoliko se odlučite za putovanje u Ohrid za Novu godinu, budite spremni na veličanstveni prizor vatrometa i malih fenjera koji ukrašavaju grad.


Najlepši način za doček Nove godine u Ohridu jeste odlazak na neku od luksuznih zabava. Borba za centralno mesto u Ohridu za novogodišnje proslave je velika, a izbor je težak. Ipak, svaka proslava je priča za sebe i ostaviće nezaboravan utisak. Putovanje u Ohrid za Novu godinu je idealno jer je pre svega povoljno, a uz to nudi mogućnost uživanja i odmora u isto vreme.


Novogodišnji praznici u Ohridu specifični su i po danima koji uslede nakon zabave, jer je temperatura takva da možete uživati u laganoj šetnji u vreme praznika i istraživati lepotu koja Vas okružuje. Ohridsko jezero je jedno od najstarijih i najdubljih jezera u Evropi. Svojom kristalno čistom vodom Ohridskog jezera i brojnim znamenitostima koje ga okružuju, grad  Ohrid je mesto koje opija. Stara čaršija je centralni deo grada koji počinje od glavne ulice i završava se sve do rive. Ovo je jedno od najprometnijih mesta u Ohridu, okruženo prodavnicama, malim restoranima i mnogim prodavnicama sladoleda koje rade preko leta. Prošetajte čaršijom, idite u kupovinu ili se divite nekoj od gradskih džamija koje se nalaze oko čaršije. Stara čaršija je savršeno mesto za kupovinu suvenira, od ohridskih bisera do razglednica i magneta. Ovaj grad je pod zaštitom Unesco-a, a ujedno je i grad sa najvećim brojem crkava. Svakako, Ohrid je grad u kome možete uživati u bilo koje doba godine.