Kvalitetni SEO backlinkovi Srbija

Dobar šoping u Milanu i Sanremu, uživanje u Veneciji

Italija je idealno mesto za dobar šoping, ali da biste izabrali pravo mesto za putovanje, najpre postavite prioritete.
Dobar šoping u Milanu i Sanremu, uživanje u Veneciji
28 Mart 2023
0 pregleda

Da li želite da kupujete dizajnersku garderobu ili proizvode lokalnih zanatlija? U prvom slučaju uputite se u Sanremo ili Milano, a ljubitelji starih zanata i ručnog rada, odaberite Veneciju.


Šoping u Sanremu

Sanremo je, pored prelepih istorijskih atrakcija, poznat i po dobrom šopingu. Pešačka zona smeštena u srcu grada, Via Matteotti, je mesto na kome se nalaze ekskluzivni butici, zanatske radnje sa odećom, nakitom i parfemima, ali i mnogi kafići i restorani u kojima možete napraviti predah od šetnje.


Šetajući glavnom pešačkom zonom, obratite pažnju na bronzane ploče postavljene na pločniku, a koje označavaju pobednike svakog festivala u Sanremu i uživajte u prefinjenenim mirisima Rivijere dei Fiori koju proizvodi kompanija Daphne.
Za ljubitelje visoke mode, kupovina u Sanremu znači odlazak u The Mall, tržni centar koji je udaljen samo nekoliko kilometara od centra grada, gde kroz modni doživljaj i eleganciju možete pronaći najekskluzivnije modne marke.


Ipak, Via Matteotti nije jedino mesto za kupovinu. Annonario Market of Sanremo je mesto gde možete kupiti voće, povrće, ribu i druge tipične proizvode ligurijske regije, a utorkom i subotom na ovom mestu se prodaju i garderoba, obuća i aksesoari.


Šoping brendirane garderobe, obuće i aksesoara u Milanu

Ljubitelji šopinga svoje putovanje u Milano organizovaće u zavisnosti od svog budžeta. Od prestižnih i luksuznih butika do povoljnih prodavnica, Milano je idealno mesto za šoping u Italiji.


Najpoznatije kreacije poznatih modnih brendova nalaze se u luksuznom „modnom četvorouglu“ Milana. Ovo područje formiraju najelegantnije trgovačke ulice Milana: Via della Spiga, Via Montenapoleone, Via Manzoni i Via Sant’Andrea. Poznati brendovi Prada, Gucci, Moschino, Versace, Dolce & Gabanna, Bvlgari i mnogi drugi smešteni su u luksuznim buticima koji se nalaze baš u ovim ulicama.


Staklena šoping galerija, Galleria Vittorio Emanuele II, poseduje nekoliko najprestižnijih prodavnica u Milanu. Ovde možete naći brendove kao što su Prada, Gucci Louis Vuitton, kao i mnogi drugi, a u samoj galeriji se nalaze prelepi restorani u kojima možete uživati u vrhunskim italijanskim specijalitetima.


Ipak, za one koji prate modu a organizuju putovanje u Milano sa malo para, dobar šoping može biti u sledećim ulicama:


- Corso Vittorio Emanuele II – gde se nalaze prodavnice Diesel, Replay, Zara i H&M.
- Corso di Porta Ticinese – je ulica sa najvećim brojem butika pristupačnih za svačiji džep. Custo, Diesel ili Miss Sixty dele oblast sa buticima starinske odeće i mladih dizajnera.
- Via Torino – obuhvata najveći deo trga Piazza del Duomo i butike najpopularnijih brendova kao što su Zara, H&M, Pimkie, Calzedonia, Foot Locker i Pull and Bear. Na trgu Piazza del Duomo se nalazi i jedna od malobrojnih tržnih centara koja obiluje prodavnicama luksuznih brendova. Ovaj tržni centar na poslednjem spratu ima brojne primamljive restorane i terase koje gledaju na čuveni milanski trg.


Ručni rad venecijanskih majstora

U poređenju sa Milanom, Venecija možda nije baš najbolji izbor putovanja ako se nadate dobrom šopingu. Venecija ne poseduje čuvenu ulicu poznatih dizajnerskih butika, a ni tržni centar, ali zato ima krije puno malih zanatskih radnji u kojima možete pronaći autentične suvenire, papuče, salvete sa čipkom, sveske, čaše od Murano stakla, i, naravno, maske.


Evem Sas - Ricami e Merletti je mala prodavnica boje pistaća u kojoj se može naći posteljina, stolnjaci, čipkani materijali i sve to je produkt ručnog rada, ručnog veza i ručno pravljene čipke. Ova prodavnica podseća na one iz kultnih, retro filmova u kojima je uloga bake nezamenljiva.


Dalje se uputite ka traganju za skrivenom prodavnicom Giuliana Longo, prodavnice šešira. Ovde možete naći šešire različitih stilova i materijala - od jednostavnih slamenih šešira za sunce do somotom obrubljenih šešira za maskenbale. S obzirom na prirodu ponude, prepustite se istraživanju ovog butika, i pronađite šešir ili beretku po svojoj meri.


Ipak, jedna od najromantičnijih trgovina u Veneciji, posebno atraktivna za ljubitelje knjiga i papirne galanterije, jeste Libreria Acqua Alta. Šarmantna starinska knjižara koja je dobila ime po plimi i oseci koja ponekad potopi delove grada, čuva svoje naslove zaštićenim od velike vode tako što ih gomila u kade i povučene gondole. To je turistička atrakcija, naravno, ali je i istinski lokalni kuriozitet. Dve mačke čuvaju ovu riznicu književnog blaga. Vintage umetničke monografije su nagomilane pored lokalnih gradskih vodiča i savremenih italijanskih naslova. Tu su i razglednice, magneti i druge sitnice kojima možete obogatiti svoju kolekciju suvenira.


Šetajući uskim ulicama Venecije, prosto je nemoguće zaobići čuveni butik Antonia Miletto Gioielli. Zidovi butika su obloženi narandžastom svilom zbog koje izgleda kao da fenjer stalno svetli unutar ovog lokala. Ovde ćete pronaći prelepe, ručno rađene komade nakita u  nekonvencionalnim spoju. Ova radionica i prodavnica nakita je poznata po tome što koristi drvo, rezbari ga u glatke oblike i uparuje ga sa zlatom ili popločanim dijamantima.